KOME SU SHIATSU TRETMANI NAMIJENJENI?

Kronične bolesti lokomotornog sustava

Kronične bolesti lokomotornog sustava (bolnost zglobova i mišića, artritis, spondiloza, otežano kretanje)
U životinja sa navedenim poteškoćama često se već nakon prvog tretmana vidi pozitivan učinak, a shiatsu im dugoročno pruža veliko olakšanje.

Tjeskoba, napetost, strah, hiperaktivnost

Shiatsu ima vrlo opuštajuće i smirujuće djelovanje na životinje. Shiatsu tretmani ne mogu zamijeniti građenje dobrog odnosa s ljubimcem, no mogu pomoći životinjama koje su preplašene, anksiozne i napete da se lakše opuste. Navedeni problemi nažalost su česta posljedica neadekvatne rane socijalizacije, života u lošim uvjetima i/ili zlostavljanja, a kod konja i prisutnosti boli, posebice ako se neželjena ponašanja događaju prilikom jahanja.

Manjak energije u starijih životinja

Ljubimci u “zlatnim godinama” jako cijene tretmane koji kao da im daju “vjetar u leđa”.

Prevencija sportskih ozljeda, napetosti mišića, istegnuća, uganuća

Sportske životinje obično su u odličnoj kondiciji, dobrog zdravlja, ali istovremeno podvrgnute velikim naporima. Shiatsu tretmani odlična su podrška zdravlju i performansama sportskih životinja, omogućuju im da dulje ostane u sportskoj kondiciji jer pomažu u spriječavanju sportskih ozljeda i usporavanju razvoja kroničnih promjena koje često nastaju kao posljedica sportskih aktivnosti. Svi koji se bave sportom znaju da je za dobar rezultat osim fizičkog, jako važno mentalno i psihičko stanje životinje. U tom smislu tretmani također mogu biti od velike koristi.

Održavanje dobrog zdravlja i kondicije

Kaže se da je bolje spriječiti nego liječiti. Skloni smo primjetiti probleme tek kada postanu jasno vidljivi, a što je poteškoća veća, veća je i naša želja da ju uklonimo. Zdravstveni problemi i nas i životinja posljedica su neravnoteže. Podržavajući sklad i ravnotežu organizma u svakom smislu, doprinosimo tome da živimo kvalitetnije i bolje se osjećamo. Preventivni tretmani životinja koje nemaju izraženih zdravstvenih problema niti problema u ponašanju mogu se raditi svakih mjesec dana ili rijeđe, po potrebi.

Alergije, bolesti imunološkog sustava

Kod sezonskih alergija dobro je napraviti nekoliko tretmana prije razdoblja pojave alergena.

Rekonvalescentna stanja, oporavak od akutne bolesti ili operacije

Tretmani mogu biti odlična potpora životinjama u oporavku, ali također mogu doprinijeti usporavanju razvoja takozvanih progresivnih bolesti od kojih se životinja možda nikada neće u potpunosti oporaviti, ali će joj kvaliteta života biti bolja.

Mnoga druga stanja

Shiatsu doprinosi nastojanju organizma da ostane u ravnoteži ili da ju, ako je narušena, opet postigne. Zbog toga nema konačnog popisa indikacija za tretmane, oni dobro čine svima.